•  
  • Povpraševanje
Aktivnosti
KOLESARJENJE

KOLESARSKE POTI OB KOLPI

V okolici so kolesarske poti različnih težavnosti, ki so posebej označene na zemljevidu, primerno opremljene in vzdrževane. Zemljevid kolesarskih poti je lepo vrisan na karti občine Kostel, ki jo lahko dobite na domačiji Lobič. Za tiste, ki ne želite pretiravati in iščete le krajši izlet z družino, je najprimernejša kolesarska pot od sob Lobič pa vse do Fare. Na cesti mimo sob do Fare je le nekaj vzponov, ki pa niso preveč zahtevni. Ta enostavna kolesarska pot poteka večinoma v senci obcestnih dreves. Ker po njej le občaso pripelje kak avtomobil, je pot zelo primerna za družine z manjšimi otroki, saj vam ne bo treba ves čas paziti na varnost.

Več informacij o kolesarskih poteh lahko najdete na teh povezavah:

http://www.csod.si/dom/fara/kolesarski-in-pohodniski-izleti
Na domačiji Lobič vam nudimo tudi izposojo koles! Na voljo imamo omejeno število koles, zato predlagamo, da se ob rezervaciji pozanimate, ali so kolesa v izbranem teminu prosta.

 

Zgornjekolpska kolesarska pot


Dolžina poti: 23 ali 56 km

Na njej si lahko ogledamo veliko naravnih in kulturnih znamenitosti, ter si privoščimo kopanje v kristalno čisti reki Kolpi. Pot je dokaj nezahtevna, saj v večini poteka po ravnem, vsebuje le en zahtevnejši vzpon. Celotna Zgornjekolpska kolesarska pot je dolga cca 56 km, za kar zadostuje 5-6 ur zmerne vožnje.

 

Kolesarska pot Po energijskih točkah Kolpe 


Dolžina poti: 34 km

Kolesarska pot "Po energijskih točkah Kolpe" se vije skozi Radence - Prelesje - Bilpo - Kostel - Faro in vse do Banje Loke. Za celotno pot zadostujejo 3 ure zmerne vožnje.