•  
  • Povpraševanje
Aktivnosti
SPUST PO REKI KOLPI

ČOLNARJENJE  IN RAFTING PO KOLPI

Če želite doživeti reko Kolpo v vsej njeni lepoti, se morate vsekakor spustiti po njej z raftom ali katerim drugim plovilom. Kolpa sodi med eno najtoplejših in najčistejših rek v Sloveniji in je primerna tako za izkušene veslače kot družine z manjšimi otroki. Sicer je Kolpa bolj mirna reka in se čez brzice pretaka le na vsakih nekaj sto metrov. Vmes so dolgi mirni odseki in ker je tako čista, se vidi prav do dna. Tako vas lahko med veslanjem po počasnem toku naenkrat presenti pogled na velike balvane, ki so v pretkelosti padli s kuželjske stene. Ti balvani so resnično mogočni, veliki kot hiše in nekaj takih je le nekaj sto metrov višje od domačije Lobič. Tako je reka Kolpa primerna za različne vrste čolnarjenja, še najbolj pa za rafting.

Če se boste k nam odpravili z lastnim plovilom (kajak, kanu) se lahko na veslanje odpravite kar izpred naše domačije. V neposredni bližini se namreč nahaja velika brzica, ki zadržuje ogromen bazen vode. Tako se mirni del razteza nekaj sto metrov navzgor po Kolpi, kjer pa vas pričaka že naslednja brzica. Brzice v bližini sob so dokaj divje, tako da se lahko na njih preizkusijo bolj vešči veslači.

Tistim, ki bi  po Kolpi raje zaupali strokvnajom, pomagamo pri organizaciji izleta. Sodelujemo z več podjetji in posamezniki, ki se profesionalno ukvarjajo z raftingom. Ob pravočasnem naročilu vam uredimo vse kar potrebujete, za spust, vključno s prevozom. Izbirate lahko med nekajurnimi ali celodnevnimi izleti, na bolj ali manj mirnem delu reke Kolpe. Vso opremo dobite pri naših partnerjih, ki vas bodo tudi poučili o tehniki veslanja in obnašanju na vodi.

Izbirate lahko med različnimi plovili in sicer raftom, kanujem in mini raftom, ki je podoben kanuju, le da je gumijast ter bolj stabilen, zato ga lahko uporabimo na vseh delih reke in ob vsakem vodostaju.

Med veslanjem bo vedno dovolj časa za kopanje, "špricanje" in drugo animacijo.

 

Na reki Kolpi so organizirani tudi redni, tradicionalni spusti z raznimi plovili :

  • tekmovalni (1. maj),
  • ekološki (prva sobota v mesecu juniju) 
  • rekreativni (2. sobota v avgustu)
  • ekološko- rekreativni (zadnja sobota v septembru)